Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνδημότες,

Η χαρά μου είναι ιδιαίτερη για την ευκαιρία που μου δίδεται να μοιραστώ σκέψεις- απόψεις αναφορικά με το Κεντρικό Αποχετευτικό Σύστημα Αγίας Νάπας επικοινωνώντας μαζί σας ως Πρόεδρος του Συμβούλιου. Το Κεντρικό Αποχετευτικό Σύστημα της Αγίας Νάπας όπως γνωρίζεται βρίσκεται σε λειτουργία από το 2002. Είναι, κατά γενική ομολογία, το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει υλοποιηθεί στον Δήμο μας και ως εκ τούτου, νοιώθω την ειλικρινή υποχρέωση θερμά να ευχαριστήσω και παράλληλα να συγχαρώ όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση του και ειδικότερα:- όλα τα προηγούμενα μέλη του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρους και Μέλη όλων των Δημοτικών Συμβουλίων που πήραν στην συνέχεια την σκυτάλη και έχουν συμβάλει προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχή κατάληξη ενός τόσο σημαντικού έργου του οποίου, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα πρώτα βήματα για την κατασκευή του ξεκίνησαν από τις αρχές της δεκαετίας του 80.

Η κατασκευή του έργου άρχισε περί τα τέλη του 1996 και ολοκληρώθηκε το 2001 περιλαμβάνοντας σε μεγάλο ποσοστό όλες τις περιοχές της Αγίας Νάπας όπου υπήρχε σε λειτουργία οδικό δίκτυο και εντάσσονταν εντός του ορίου του Σ.Α.Α.Ν. Στην συνέχεια ακολούθησε η υλοποίηση μικροεπεκτάσεων ενώνοντας περιοχές όπου το οδικό δίκτυο είχε εντωμεταξύ επεκταθεί. Επεκτάσεις επίσης έγιναν και στον σταθμό επεξεργασίας των λυμάτων, ο οποίος είναι κοινός με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Παραλιμνίου, αυξάνοντας την δυναμικότητα του στις 21.000 m³ ημερησίως σαν αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης που είχε παρουσιαστεί με την κατασκευή καινούργιων ξενοδοχειακών κυρίως μονάδων. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η επεξεργασία που γίνεται στα λύματα είναι τριτοβάθμια ενώ υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα επαναφοράς του επεξεργασμένου νερού, κάτι το οποίο είναι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου, παρέχοντας μεγάλες ποσότητες νερού για σκοπούς άρδευσης πάρκων και χώρων πρασίνου των ξενοδοχειακών μονάδων και του Δήμου μας, καθώς επίσης και ιδιωτικών τεμαχίων όπου τεχνικά είναι δυνατό.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους είναι δεδομένη η τεράστια σημασία που έχει για την περιοχή μας η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του Κεντρικού Αποχετευτικού Συστήματος της Αγίας Νάπας. Όλοι οι Δημότες έχουν ρόλο και λόγο στην επίτευξη του πιο πάνω στόχου, είτε δίνοντας πληροφορίες- εισηγήσεις για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται καθώς και τρόπους επίλυσης τους, είτε ανταποκρινόμενοι έγκαιρα στην διευθέτηση των οικονομικών οφειλών τους προς το Σ.Α.Α.Ν (ετήσια αποχετευτικά τέλη και τέλος χρήσης) ώστε το Συμβούλιο να μπορεί απρόσκοπτα να εφαρμόζει το πρόγραμμα και τους στόχους του.

Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει τις εισηγήσεις και παρατηρήσεις του με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του Συστήματος ελαχιστοποιώντας έτσι τα τυχόν προβλήματα που κατά καιρούς πιθανόν να παρουσιάζονται.

 

Πρόεδρος Συμβούλιου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας

Φωτογραφίες


Copyright © 2020 Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας.
Designed & Developed by Technomart.