• Αρχική
  • Ανακοινώσεις
  • Εγκαίνια έργου «Αναβάθμιση εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων της Κοινοπραξίας ΣΑΠ-ΣΑΑΝ»

Εγκαίνια έργου «Αναβάθμιση εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων της Κοινοπραξίας ΣΑΠ-ΣΑΑΝ»

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 10:16

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ / ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

 

Εγκαίνια έργου «Αναβάθμιση εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων της Κοινοπραξίας ΣΑΠ-ΣΑΑΝ»

 

Η Κοινοπραξία των Συμβουλίων Αποχετεύσεων Παραλιμνίου (ΣΑΠ) και Αγίας Νάπας (ΣΑΑΝ) ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στις 15.00’, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου «Αναβάθμιση εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων της Κοινοπραξίας ΣΑΠ-ΣΑΑΝ».

 

Τα εγκαίνια του έργου του οποίου οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και είχαν διάρκεια 15 μηνών, θα τελεστούν στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γιάννη στο Κάβο Γκρέκο. από τον έντιμο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Νουρή.

 

Το έργο συνολικού κόστους €5,8 εκ, έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το κατασκευαστικό και τεχνικό μέρος. Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη της αυξημένης ροής λυμάτων προς το Εργοστάσιο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, η οποία προκύπτει από την αύξηση του αριθμού επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές των αντίστοιχων Δήμων καθώς επίσης και στη Μαρίνα Αγίας Νάπας και τις νέες τουριστικές/οικιστικές αναπτύξεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τις υπό κατασκευή/προγραμματισμό  νέες ξενοδοχειακές /οικιστικές μονάδες της περιοχής και τη Μαρίνα Παραλιμνίου.

 

Το έργο αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση της δυναμικότητας του υφιστάμενου Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων κατά 10.000 κ.μ λυμάτων  ούτως ώστε να δύναται να επεξεργάζεται μέχρι και 31.000 κ.μ λυμάτων ημερησίως κατά τους μήνες αιχμής. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί επιπλέον μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, η οποία είναι σε θέση να λειτουργεί είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με το υφιστάμενο εργοστάσιο, ενώ παράλληλα έχει γίνει και αναβάθμιση του εξοπλισμού της υφιστάμενης μονάδας με περαιτέρω κόστος €2,9 εκ το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ’ιδίων πόρων από τα Συμβούλια Αποχετεύσεων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Παραλιμνίου www.psb.org.cy και στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας  www.ansb.org.cy


Copyright © 2020 Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας.
Designed & Developed by Technomart.